Googlelta 75 euroa AdWordsiin ja mitä siitä seuraa

Google lähetti minulle oikein
lahjakortin, arvoltaan 75 C¹.
Kuva: Oma valokuva

Google lähestyi minua oikein paperisella kirjeellä jokin aika sitten, ja tarjosi mahdollisuutta kokeilla sen AdWords-mainostustaan 75 euron arvosta. Koska kirjeessä vakuuteltiin riskittömyyttä, päätin kokeilla.

Googlen AdSense on itselleni tuttu, ja se on käytössä tässä blogissani ja verkkosivuillani. Itse en tosin mainoksia näe, ja tuskin kovin moni lukijanikaan, kiitos AdBlock Plussan ja kumppanien. Tämä myös lieni syynä Googlen näennäisen jalomieliseen tarjoukseen.

Kirjautuminen onnistui samalla Google-tunnuksella kuin muihinkin Googlen palveluihin, mutta hieman omituisesti minun täytyi kuitenkin kertoa yhteystietoni. Ilmeisesti kirjautumistietojen lisäksi palveluilla ei ole yhteistä käyttäjätietokantaa, sillä esim. AdSenseä käyttöönottaessa annoin samat tiedot.

Ensivaikutelma AdWordsistä oli hieman sekava, sillä toimintoja oli paljon. Aluksi en meinannut löytää kenttää lahjakortin avainkoodin syöttämiselle, mutta lopulta löysin sen.

Koodin syöttämisen jälkeen Google kertoi saldokseni ”(80,00 €)”. Tiedä mistä se ylimääräinen viisieuroinen on sinne tullut… Jatkuvasti sivusto tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia siirtää oikeaa valuuttaa AdWordsiin, mutta siitä en ainakaan tällä haavaa ole kiinnostunut. Myöskään ei ollut itsestäänselvää, täytyykö mainostamisen aloittamiseksi maksaakin jotain.

AdWordsissä toimintoja riittää,
mutta hyvän ohjeistuksen
ansiosta niitä on ilo käyttää.

Kuva: Kuvakaappaus/
adwords.google.fi

Oletettavasti kuitenkaan ei tarvitse, sillä Kampanjat-välilehdeltä uuden mainoksen teko oli helppoa. Palvelussa ei tarvitsisi välttämättä syöttää paljon muuta kuin mainosteksti, -linkki ja hakusanat aloittaakseen, mutta toisaalta erilaisia säätövaihtoehtoja löytyi mm. päivittäiseen budjetointiin, klikkauksen maksimihintaan, alueellisten ryhmien valintaan ja erilaisten päätelaitteiden valitsemiseen. Suurimmaksi osaksi tyydyin kuitenkin oletusasetuksiin.

Tekstimainoksilla on melko tiukka tekstiraja, joten kovinkaan pitkää eeposta ei voi kirjoittaa, ja ehkä hyvä niin: mainokset pysyvät väkisinkin lyhyinä ja ytimekkäinä. Sen sijaan avainsanalistaan ei ollut mitään näkyvää rajoitusta, ja sivuilla ehdotettiin noin 10-20 avainsanan (tai -fraasin) listaa. Itse tyydyin kymmeneen. Avainsanojen muuttaminen myöhemmin on helppoa.

Kokonaisuudessaan mainoksen luomiseen kului ehkä 10-15 minuuttia, mutta jos myöhemmin haluaisin samanlaisen toteuttaa, onnistuisin siinä noin 5 minuutissa.

Ohjeita on sivustolla paljon ja ne – yhdessä muun sivuston kanssa – ovat pääosin suomeksi. Google on selkeästi panostanut tässä käyttäjäystävällisyyteen, ja hyvä niin, sillä uskoisin AdWordsin olevan melko merkittävä liiketoiminta Googlelle.

Kyseessä on laaja kokonaisuus, ja sen tutkimiseen tarvitsee aikaa. Päivitän tilannetta tänne sitä mukaa, kun kokemukset karttuvat. Jos päädyit blogiini mainoksen kautta, kuulisin mielelläni myös palautetta esim. kommenteissa.

1) Niin, pitkällisen pähkäilyn lopputuloksena totesin, ettei Googlen käyttämästä fontista todellakaan löydy €-merkkiä, vaan he joutuivat laittamaan siihen yliviivatun C:n. Kysymys kuuluu: eikö kaksoisyliviivausta löytynyt?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.